Algemene informatie

Ik weet niet wanneer de lessen starten en waar de lessen plaatsvinden

Alle deelnemers ontvangen een brief met daarin de exacte lestijden, locatie van de lessen en de contactgegevens van de muziekdocent en de dirigent. Mocht u deze informatie niet hebben ontvangen neem dan contact op metJan Lucas van Velzen of Marieke Moraal, coördinatoren voor het project Culemborgse Schoolorkesten

  • email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • tel: (06) 27 2 1 45 39

Gaan de lessen door tijdens de schoolvakanties?

Nee de lessen vinden niet plaats tijdens de schoolvakanties. 

Controleer uw contactgegevens, telefoon of mail,  bij de docent/dirigent.

Ik heb nog geen bevestiging ontvangen dat mijn kind kan deelnemen?

Heeft uw kind zich opgegeven voor het project Culemborgse Schoolorkesten, dan ontvangt uw kind altijd bericht of hij/zij geplaatst is. Mocht u nog geen bericht hebben ontvangen neem dan contact op met Jan Lucas van Velzen, coördinator voor het project Culemborgse Schoolorkesten, zijn contactgegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb mijn kind opgegeven voor muziekles en voor workshops, kan dat?

Nee, je kunt je maar voor één onderdeel tegelijk opgeven. 

Dien ik mijn kind af te melden voor een les of orkesttraining?

Jazeker! U heeft de contactgegevens van de muzieklesdocent en dirigent van uw kind ontvangen. Een kort bericht via de sms of telefoon met vermelding van de reden is voldoende om uw kind af te melden. Dan weet de docent/dirigent ook dat uw kind afwezig is tijdens de les/training. 

Echter: 

Het orkest is zo opgebouwd dat elk kind een onmisbare schakel is binnen het orkest. Ieder instrument neemt een aparte rol in binnen het orkest. Als een instrument afwezig is, valt dit meteen op. Daarom is het van belang dat iedere leerling het hele jaar blijft deelnemen. Je wordt gemist als je er niet bent! Mocht uw kind onverhoopt een keer geen zin hebben, probeer ze dan te stimuleren om wel te gaan. Het is net als bij een sportteam, als je niet aanwezig bent wordt je gemist en missen ze dat ene plekje in het team!

Kunnen kinderen eventueel samen fietsen naar en van een les of orkesttraining?

Natuurlijk kunnen kinderen samen van en naar de les en orkesttrainingen fietsen. Dit wordt niet geregeld vanuit het project. Als u tijdens de eerste les aanwezig bent kunt u zelf met de aanwezige ouders telefoonnummers uitwisselen en/of afspraken maken over samen of onder begeleiding fietsen.

Indien u bij de aanmelding expliciet heeft aangegeven dat uw kind niet alleen naar huis mag fietsen. Zal de docent/dirigent ervoor zorgen dat uw kind op de locatie aanwezig blijft. De docent kan helaas niet langer dan 5 minuten bij uw kind blijven wachten omdat deze veelal zelf vervolglessen dient te geven.

Kan ik een keer komen kijken naar een muziekles of orkesttraining?

Natuurlijk! Altijd leuk om uw kind een keer in actie te zien. Stem van te voren even af met de muziekdocent of dirigent en u zult zien, u bent meer dan welkom. Het kan zelfs zijn dat u gevraagd wordt kort mee te helpen met het gereed zetten van tafels, stoelen of muziekstandaarden J

Wordt er opgetreden met het orkest?

Jazeker! Doel van het project is “samen muziek (leren) maken”  binnen een orkest.

Op zaterdag 29 mei 2021 spelen de orkesten in op het binnenplein van het  ‘Elisabeth Weeshuis’.

Het slotconcert is waarbij alle deelnemers aan het project, in een gezamenlijke voorstelling optreden, vind plaats op woensdag 2 juni in de Gelderlandfabriek. Tijden en andere data van de optredens volgen via de muziekdocent/dirigent.

Krijgt mijn kind een instrument mee naar huis?

Ja! Het project heeft subsidiegeld ontvangen van Stichting Elisabeth Weeshuis uit Culemborg, voor de aanschaf van instrumenten. Hierdoor zijn we in de gelegenheid om daar waar het mogelijk is instrumenten aan uw kind mee naar huis te geven om door de weeks op te oefenen.

Er zijn leeninstrumenten beschikbaar voor de muziekinstrumenten: hobo - saxofoon – cello – dwarsfluit – gitaar – klarinet en viool en in beperkte mate voor keyboard/piano.

Helaas  geen slagwerk (drumstel) maar wel een set drumstokken die je hele periode bij je houdt.  

En voor sommige kwetsbare instrumenten, zoals cello en contrabas bijv maken we aparte afspraken.

Er zijn geen kosten verbonden aan het lenen van de instrumenten. Wel dient u een zogenaamde bruikleenovereenkomst te ondertekenen, voordat uw kind het instrument mee naar huis kan krijgen.

Wanneer krijgt mijn kind het instrument mee naar huis?

Om een instrument mee naar huis te krijgen moeten ouders een bruikleenovereenkomst tekenen. Deze overeenkomst ontvangt u via de muziekdocent van uw kind, tijdens de allereerste les. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de docent van uw kind. 

Na een handtekening van zijn/haar ouders kan een leerling het instrument mee naar huis nemen.

Aan het einde van het project levert uw kind zijn/haar instrument weer in bij de docent.

 

Wat gebeurt er indien het leeninstrument kapot gaat?

We gaan er vanuit dat u en uw kind goed omgaan met het instrument. De muziekdocent zal hiertoe ook handige tips aan uw kind geven. 

Uiteraard gaan er wel eens zaken kapot. Een snaar van een viool of gitaar; een riet van een hobo of saxofoon etc. Veelal kan dit eenvoudig door de muziekdocent worden verholpen. 

Het wordt anders indien een gitaar bijvoorbeeld door midden breekt. Of indien de kop van een viool afbreekt. Op zo’n moment zullen wij trachten de kosten voor dit instrument verhalen op uw WA-verzekering. Uiteraard gebeurt dit wel eens, maar de ervaring heeft geleerd dat dit nooit problemen oplevert en snel verholpen kan worden. 

muziek en orkestrainingen

Wanneer starten de muzieklessen?

De eerste lessen starten meteen in de week na de herfstvakantie. 

Er zijn in totaal 16 lessen, die tot begin maart 2021 doorlopen.

Met welke leerlingen zit mijn kind in de muziekles?

In een van de eerste lessen ontvangen de deelnemers van de les overzicht van alle mede leerlingen uit de les, zodat er door de leerlingen en/of hun ouders onderling afstemming over het gezamenlijk fietsen van en naar de les kan plaatsvinden.

Wanneer starten de orkesttrainingen?

In totaal worden er 16 orkesttrainingen gegeven. De orkesttrainingen starten in de week 6 vanaf 25 januari en lopen door tot en met de week van 2 juni.

Dit betekent dat uw kind van 25 januari t/m 12 maart wekelijks zowel muziekles alsook  orkesttraining heeft.

Zijn de orkesttrainingen altijd op dezelfde lestijd?

Ja, de lestijden zijn altijd tussen 15.30 uur en 16.30 uur. 

Zijn de Groot CSO orkesttrainingen altijd op dezelfde dag?

Ja, deze repetities  zijn altijd tussen op woensdag om  15.30 uur en 16.30 uur in Brede School-west, zijderupsvlinderlaan 2. 

Gelet op de Coronamaatregelen zijn de Groot-CSO-lessen nog onder voorbehoud. 

Met welke leerlingen zit mijn kind in de orkesttraining?

In de eerste orkestlessen ontvangen de deelnemers van het orkest een overzicht van alle mede leerlingen uit het orkest, zodat er door de leerlingen en/of hun ouders onderling afstemming over het gezamenlijk fietsen van en naar de orkesttraining kan plaatsvinden.

De tijd van de muziekles van mijn kind valt tegelijk met de tijd van de orkesttraining

We zorgen ervoor dat de muzieklestijd èn de orkestlestijd niet samenvallen. Is dit toch het geval, neem dan contact op met de muziekdocent of onze coördinatoren. 

Het lesrooster voor de muzieklessen/orkesttrainingen

Alle roosters zijn te vinden op deze website in tabblad ‘lestijden’ of hieronder.
In de week van 26 oktober, de eerste week na de herfstvakantie, start de reeks van 16 muzieklessen voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit de 1eklas van het voortgezet onderwijs.

In de week van 25 januari 2021 start de reeks van 16 orkesttrainingen, voor alle deelnemers. Tijdens deze trainingen wordt toegewerkt naar het gezamenlijke slotconcert in de Gelderlandfabriek op woensdag 2 juni 2021. 

Gedurende de periode van 25 januari t/m 12 maart hebben alle leerlingen 2 lessen per week: een muziekles en een orkesttraining.

Bladmuziek en lesmateriaal

Hoe krijgt mijn kind het lesmateriaal?
In de eerste muziekles krijgt uw kind een orkestmap voor de bladmuziek van de muziekdocent of anders tijdens voorafgaand aan de eerste orkestles van de dirigent. Lesmateriaal wordt tijdens de lessen uitgedeeld. Aan het eind van het jaar moeten de mappen weer worden ingeleverd. 

Mijn kind is de bladmuziek kwijt.

Je kunt zelf thuis de muziek printen. Al het materiaal staat op onze website onder tabblad ‘lesmateriaal’. U heeft een loginnaam en wachtwoord ontvangen in les 1. Ook kunt u het de muziekdocent of coördinatoren vragen. 

Kan mijn thuis oefenen met meespeelmuziek?

Ja, bij alle bladmuziek, te vinden op onze website onder tabblad ‘lesmateriaal’, is ook een meespeelversie van het orkeststuk te beluisteren. U heeft een loginnaam en wachtwoord ontvangen in les 1. Ook kunt u het de muziekdocent of coördinatoren vragen. 

 CSO muzieklessen 2020 2021

 CSOorkestles 2020 2021

CSO zangles 2020 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kunsteducatie Culemborg