19 juni Peer Gynt concert

Op zondag 19 juni geeft het Betuws Symfonie orkest een jubileumconcert waarbij zij de Peer Gynt suite van Edward Grieg uitvoeren. Het CSO speelt hierbij in het voorprogramma. Het verhaal wordt verteld door Frank Groothof (bekend van Sesamstraat!).
Locatie: Grote of Barbarakerk
Aanvang 16.00 uur
toegang € 12,50 voor volwassenen
van 4 tot 18 jaar € 7,50
Meer info via www.betuwssymfonieorkest.nl

Peer Gynt kleurwedstrijd

Ben je 10 jaar of jonger? Hou je van kleuren en mooi versieren? Doe dan mee met de Peer Gynt kleurwedstrijd! 
Waarschijnlijk heb je de kleurplaat gekregen op school. Anders kun je er 1 ophalen in de Brede School West, de bibliotheek of boekhandel Tomey op de markt.
Inleveren voor 1 juni bij de Brede School-West. Er staat een grote ‘kleurplatenbrievenbus’ in de hal van de BSO / KEC. Opsturen naar Kleurwedstrijd Peer, Dahliastraat 63, 4101 HB Culemborg mag ook. 
 
Het sprookje van Peer Gynt is door Henrik Ibsen beschreven en op muziek gezet door Edvard Grieg. Op de kleurplaat zie je de verschillende personen uit Peer zijn avonturen en verre reizen.
 
Dus doe mee! Er zijn mooie prijzen te winnen voor de verschillende leeftijdscategorieën. Deze zijn door ondernemers van Culemborg ter beschikking gesteld. De winnaars ontvangen tevens een vrijkaartje.

12 mei – Doe Maar Mee Band

Op 12 mei (17.00 u) gaf de Doe Maar Mee Band, bestaande uit het Groot Culemborgs Schoolorkest samen met het Distelvlinderkinderkoor een geweldige presentatie in de aula van O.R.S. Lek en Linge. 

De Doe Maar Mee Band (DMMB) is een Gelders initiatief om muziek maken onder kinderen te stimuleren. Scholen, muziekscholen en muziekverenigingen slaan de handen inéén om in de week van 9 t/m 13 mei overal in Gelderland ter ere van de verjaardag  van koningin Maxima muzikale optredens te verzorgen. Op maandag 16 mei kwamen alle DMMBs samen bij paleis Het Loo om met 1.150 kinderen uit heel Gelderland een muzikale ode te brengen aan de koningin. Omroep Gelderland volgde het evenement

Het hele concert werd bijgewoond door burgemeester Gerdo van Grootheest.